HEMLÖSHETENS MÅNGA SIDOR

Många associerar hemlöshet med det vi kallar ”akut hemlöshet”. Att man sover utomhus en kall natt. Akut hemlöshet är tyvärr vanligare än vad många tror i Östergötland. Vi vill och behöver också belysa andra typer av hemlöshet som är mer osynliga men förekommande. Människor som inte har ett eget hem och istället sover hos vänner och bekanta. Eller människor som skickas mellan olika tillfälliga boenden utan att veta hur länge man får bo kvar. Där en ständig oro över nästa natts sovplats är överhängande och där ens trygghet hela tiden ligger i någon annans händer.

I våra verksamheter möter vi dagligen alla typer av hemlöshet. Vi möter den unga kvinnan som hamnat i hemlöshet som ett resultat efter år av våldsutsatthet och påföljande missbruk. Vi möter mannen i pensionsåldern som hamnade i hemlöshet efter att hans partner dog. Vi möter kvinnan i medelåldern som efter en arbetsskada fick svårt att få ekonomin att gå ihop och till slut inte hade råd att betala hyran. Vi möter mannen i medelåldern som i hela sitt liv kämpat mot sitt missbruk. Den unga killen vars spelmissbruk eskalerat och satt honom i djupa skulder. Och barnfamiljen som hänger på kanten till en vräkning.

Vi vill berätta några av deras historier. Hur de kunde gå från en fungerande vardag till ett liv i hemlöshet. Om två veckor är det årets mest kärleksfulla dag. Hjälp oss ge kärlek och skapa förutsättningar för hemlösa.

Läs berättelsen om Jan här

Läs berättelsen om Rebecka här

Läs mer om hemlöshetens olika sidor här

HJÄLP OSS FÅ IN FLER I VÄRMEN

Vårt mål med insamlingen är att utöka våra öppettider på Kontaktcentrum så de kan erbjuda ett varmt mål mat och varma kläder även på kvällen. Vi vill också att våra verksamheter i Linköping och Motala som möter människor i hemlöshet ska kunna utöka sitt arbete och stöd för målgruppen.

Vill du vara med och få in fler i värmen? Swisha ”KÄRLEK” till 900 87 80.

Insamlingen pågår fram till Alla hjärtans dag.