Om matfattigdom på matsvinnsdagen – vi vet vad vi behöver göra, hur hjälps vi åt?

20 000 barn lever i matfattigdom i Östergötland. Vi möter dagligen människor som är hungriga, som inte har råd att ställa mat på bordet. Under 2020 delade vi ut 10 000 matkassar i Östergötland, 11 000 frukostar serverades på vårt Kontaktcentrum och fler än 10 000 matlådor delades ut i Linköping, Norrköping och Motala. Över 30 000 insatser för att stötta människor med basbehovet mat. Men det är räcker inte.

I Stadsmissionernas öppna verksamheter är alltid de akuta behoven i centrum. Mat. En säng. Ett par skor. Ett samtal. Men lika viktigt är att erbjudandet, när magen inte längre är hungrig, finns där om mer långsiktig hjälp till förändring.

För möjligheten att utöka insatserna och jobba långsiktigt är vi beroende av fortsatta engagemang och samarbeten. Här i Östergötland driver vi ett matprenumerationsprogram tack vare insamlade medel. Vi för också dialog med samarbetspartner för att utöka våra möjligheter när det kommer till matsvinn. Vi är beroende av monetära bidrag och fler samarbeten. Vi vet vad vi behöver göra och vi behöver er hjälp.

Läs mer om Stadsmissionens matkasseverksamhet.

DU KAN VARA MED OCH GÖRA SKILLNAD

Det finns olika sätt som Du kan vara med och göra skillnad för fler människor. Läs mer här 

Vill ert företag investera i ett mänskligare samhälle? Läs mer hur ni kan bidra här

Swish 900 87 80. Gåvobankgiro 900-8780

FRÅGOR KRING SAMARBETE RÖRANDE MATSVINN

Lennart Hansson
Operativ Koordinator
lennart.hansson@linkopingsstadsmission.se
 0730-873005