Linköpings Stadsmission bjuder in till en alternativ Nobelmiddag för människor i utsatta livssituationer.

Fredagen den 10 december är det dags för fjärde alternativa Nobelmiddagen. Det blir trerättersmiddag och findukning på borden på Stadsmissionens Kontaktcentrum.

Stadsmissionen arbetar med akutstöd genom olika matinsatser i majoriteten av sina verksamheter. Matkassar, fika, matlådor och mycket mer.

– Det här är en väldigt uppskattad och efterlängtad dag bland våra besökare. Att i samband med Sveriges finaste tillställning få bli extra omvårdade och äta fin mat hör inte deras vardag till, säger Annelie Johansson som är enhetschef på Kontaktcentrum.

Det är personalgänget tillsammans med restaurang von Dufva och Stadsmissionens Café som bestämt och provlagat fram Kontaktcentrums Nobelmeny. För besökarna är menyn hemlig ända fram tills de blir serverade tallriken.

– Under vanliga dagar på Kontaktcentrum kommer besökarna hit för att värma sig och känna att de finns människor som bryr sig om dem. Våra besökare är vana att leva sina liv utanför det ordinarie samhället. Därför blir en sådan här grej verkligen något stort för dem. Personalen klär upp sig och serverar deltagarna. Vi vill se till att varje besökare får uppleva något fint vid dukat bord. För deras del gäller förstås ingen klädkod, man får i vanlig ordning komma precis som man är till oss, berättar Annelie Johansson.

Kontaktcentrum drivs av Linköpings Stadsmission och har funnits sedan starten 1972. Hit kommer människor i utsatta livssituationer, det kan vara människor som lever i fattigdom, psykisk ohälsa, beroendeproblematik eller annan typ av utanförskap. Kontaktcentrum finns där för alla som behöver stöd och möter människan utefter individuella behov och förutsättningar. Cirka 100 människor kommer dagligen hit för mat, gemenskap och ofta med behov av hela och rena kläder.

Tid: 10 december kl 11. Anmälan krävs för att personalen ska vara förberedda att ta emot er.

Plats: Isidor Kjellbergs gränd 3.

FÖR MER INFORMATION OCH ANMÄLA ER NÄRVARO

Malin Karlsson, kommunikatör & fundraiser, 0730-91 53 86