Linköpings Stadsmission och dess organisation
Linköpings Stadsmission är en ekumenisk, allmännyttig och ideell förening där så gott som alla kyrkor i Linköping är medlemmar och har till ändamål att utifrån diakonal grund professionellt hjälpa och stödja människor.
Medlemmar i vår organisation
Medlem i Linköpings Stadsmission kan kristna församlingar eller motsvarande kristna organisationer samt deras ungdomsförbund vara. Stadsmissionens högsta beslutande organ är Ombudsförsamlingen, som består av medlemmarnas ombud.
Årsmöte och ombudsmöte
Ombudsförsamlingen kallas senast i april månad varje år till årsmöte och före september månads utgång varje år till ombudsmöte. Vid ombudsmötet ges information om verksamheten och möjlighet att vara med och påverka det fortsatta arbetet.
Medlemmar kan lämna in motioner till årsmötet. De ska vara Stadsmissionen tillhanda före januari månads utgång. Under årsmötet kan förslag och frågor som uppkommer upptas till överläggning, om mötet beslutar så.
Mer info inför årsmötet 2020
Valberedning
Torbjörn Boström, ordförande
David Partain, ledamot
Maria Forsell, ledamot
Stadsmissionens valberedningen nås på stadsmissionens.valberedning@gmail.com
Styrelse
Stadsmissionens verksamhet leds av en styrelse som består av åtta ordinarie ledamöter och fyra ersättare. Styrelsen utses av årsmötet. Hälften av ledamöterna representerar Svenska kyrkan och hälften övriga medlemskyrkors samfund. Styrelsen sammanträder ca 10 gånger/år. Ledamöterna får inget arvode.
Här hittar du mer information om ledamöterna >>
Ledningsgrupp och affärsområden
Linköpings Stadsmissions löpande verksamhet leds av en av styrelsen utsedd direktor samt en ledningsgrupp. Vi arbeter inom två affärssområden – 1) Stöd & behandling och 2) Sociala företag – som leds av var sin affärsområdeschef. Inom affärsområdena finns olika enheter.
Här hittar du mer information om styrelsen och ledningsgruppen >>
Stadsmissionen har också ett kansli som arbetar med ledning, ekonomi, kommunikation och insamling, utveckling samt HR för organisationen som helhet.
Här hittar du medarbetare och kontaktuppgifter till kansliet >>
Medarbetare
Vid 2019 års utgång fanns inom Linköpings Stadsmissions organisation 271 anställda i vilket ingår tillsvidareanställda, visstidsanställda och behovsanställda. De anställdas medelålder är 39 år.
Volontärer
Antalet volontärer som på olika sätt varit engagerade i Linköpings Stadsmissions verksamhet under 2019 var ca 160 stycken. Tillsammans utförde de 3 497 timmar. Antalet volontärstimmar inom vår organisation motsvarar ca 2,5 årsarbetare.
Finansiering
Av Linköpings Stadsmissions intäkter kommer ca 75 % från avtal med Linköpings kommun, en rad andra kommuner samt Kriminalvården.
När det gäller resterande 25 % sker finansiering genom:
- anslag, bidrag, fondmedel, gåvor, kollekter, medlemsavgifter, testamenten
- försäljningsintäkter från egna verksamheter
- stöd från näringslivet i form av vänföretag
90-konto
Vi har ett 90-konto vilket betyder att Svensk Insamlingskontroll kontrollerar att insamlingen sköts ansvarsfullt och att pengarna går till ändamålet utan oskäliga kostnader. Det innebär också att vår redovisning granskas av auktoriserad revisor och att givare har rätt att ta del av vår redovisning av insamlade medel.
Giva Sveriges kvalitetskod
Linköpings Stadsmission uppfyller Giva Sveriges kvalitetskod och har fått märkningen Tryggt givande, vilket garanterar insamling på ett tryggt, etiskt och transparent sätt.
organisationsnummer:
822001-0022
Stadgar
Värdegrund
Uppförandekod – Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner
Insamlingspolicy
Placeringspolicy
Policy för oegentligheter
Effektrapport 2019
Årsmötesprotokoll 28 april 2020
Strategidokument
Årsredovisning
Synpunkter och klagomål
Dina synpunkter och klagomål kan hjälpa oss att bli bättre.
Linköpings Stadsmission vill underlätta för dig att komma med synpunkter och klagomål och ge våra verksamheter möjlighet att rätta till felaktigheter och brister. Synpunkter kan ges på verksamheters kvalitet, t ex ge förslag på förbättringar. Klagomål kan t ex innebära klagomål på att de krav och mål som finns på verksamheten inte uppfylls.
Så här kan du framföra dina synpunkter och klagomål
- Vända dig direkt till personalen.
- Skriva ner dina synpunkter och klagomål en Synpunkter och klagomål och lämna den till någon i personalgruppen, eller skicka in den (portot är betalt). Du kan välja att vara anonym.
- Lämna dina synpunkter och klagomål via vår hemsida
Ansvarig chef tar hand om dina synpunkter och klagomål.
Om du lämnar namn, telefonnummer och/eller e-postadress kontaktar vi dig inom två veckor.