Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi besöker Stadsmissionens verksamheter KC och Oasen HVB

Hemlöshet, beroendeproblematik, våldsutsatthet och jämställdhet står på agendan när Miljöpartiets språkrör och före detta jämställdhetsminister Märta Stenevi kommer till Linköping under tisdagen. Märta besöker under eftermiddagen Kontaktcentrum och Oasen HVB, där Stadsmissionen dagligen möter människor som lever i våldsutsatta livssituationer.

“Det är otroligt givande att ha Märta Stenevi på plats i våra verksamheter. Jag tror på mötet mellan beslutsfattare och de operativa verksamheterna. Jag tror på dialog mellan civilsamhälle och politik. Det är bara tillsammans som vi kan göra skillnad för människor i utsatthet”, säger Sanna Detlefsen, direktor Stadsmissionen i Östergötland.

Senare deltar både Märta och Sanna i panelsamtal om jämställdhet. Med i panelen är också Hoshi Kafasi, expert på hedersrelaterat våld och förtryck och Nilla Fischer, fotbollsspelare och hbtqi-debattör. Eventet som anordnas av Miljöpartiet Linköping hålls kl 17.00-18.30 på på Stadsmissionens café, Ågatan 3.

“Sverige brukar kallas ett av världens mest jämställda länder. Ändå präglas alldeles för många människors liv av våld och förtryck. Den här kvällen belyser vi jämställdhet ur flera olika perspektiv, allt från mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck till utsatthet på grund av sexuell läggning”, säger Rebecka Hovenberg, gruppledare för Miljöpartiet i Linköping.

FÖR MER INFORMATION, kontakta
Sanna Detlefsen, Direktor Stadsmissionen Östergötland
0730-33 05 74

Rebecka Hovenberg, Gruppledare Miljöpartiet i Linköping
0732 – 54 41 16