Inlägg

Volontärer till Kontaktcentrum

Bli volontär och hjälp hemlösa och människor med beroendeproblematik

Linköpings Stadsmission söker dig som vill hjälpa oss i vårt arbete på Kontaktcentrum, en öppen dagverksamhet för människor med psykisk ohälsa och/eller missbruks- och beroendeproblematik. Kontaktcentrum erbjuder servering och individuell fördjupat stöd till människor som på olika sätt har hamnat utanför samhället.

Uppdraget innebär att:

  • bistå personalen i deras arbete praktiskt genom att hjälpa till i matserveringen
  • bistå personalen i deras arbete genom att finnas till som en medmänniska för verksamhetens besökare.

Du är även välkommen med dina tankar och intressen som du tror kan ge ett mervärde till verksamheten och våra besökare. Som volontär på Linköpings Stadsmission är du med och bidrar till en hållbar samhällsutveckling – som gör skillnad lokalt, här och nu.

Specifika önskemål eller information: 

Uppdraget passar dig som: Är social och gillar att träffa nya människor. Du är lugn och stabil, och har förmåga att ”hugga i” där det behövs. Är lugn och trygg i dig själv, med personlig mognad och livserfarenhet. Är över 18 år samt har varit nykter/drogfri i minst 5 år.

Minimiåtagande: 

Du kan välja om du vill engagera dig någon dag då och då, flera dagar i månaden eller på rullande schema var tredje helg.

När och var genomförs uppdraget: 

Hjälp behövs Må-fre kl. 8.00-15.00 samt Lö-sö kl. 08:30.00-12.30. Schema sker enligt överenskommelse.

Hör av dig till Volontärsamordnaren på Linköpings Stadsmission!
Mejl: engagemang@linkopingsstadsmission.se
Tel.: 0705-263810

 

Volontärer till Julen på Kontaktcentrum

Att vara volontär under julen på Kontaktcentrum är en väldigt speciell upplevelse! Tillsammans försöker vi personal, volontärer och besökare skapa ett julfirande dit alla är välkomna! Vi söker nu volontärer som vill hjälpa till under dagarna före jul, under julafton och efter jul.

 

Nedan kan du se hur schemat ser ut för i år. Kom ihåg att det finns ett begränsat antal volontärplatser för varje pass så vänta inte med din anmälan om du är intresserad.

Fredagen den 21/12
Kl. 10:00-15:30
Lördagen den 22/12
Kl. 08:00-12:30
Söndagen den 23/12 Två pass finns att välja på
Kl. 08:00-12:30 och Kl. 12:30-15:00
Måndagen den 24/12 (Julafton) Två pass finns att välja på
Kl. 08:30-12:30 och Kl. 12.30-16:00
Tisdagen den 25/12 (Juldagen)
Kl. 08:00-13:30
Onsdagen den 26/12 (Annandagen)
Kl. 08:00-13:30
Måndagen den 31/12 (Nyår)
Kl. 08:00-12:30

Uppgifter
Innan jul handlar volontäruppdraget om att hjälpa till med julförberedelser. Det innebär bland annat att du som volontär får hjälpa till med att slå in julklappar, klä gran, servera mat, pynta
lokalen, hjälpa till med disk, ställa iordning bord och stolar.

Under julafton handlar volontäruppdraget om att serva ca 150 gäster. Det innebär som volontär att man hjälper till med att servera julmat, diska, torka av bord och hålla ordning på lokalen.

Efter julafton handlar volontäruppdraget om att ställa iordning lokalen, städa och servera mat. Kontaktcentrums målsättning är att kunna bjuda alla sina besökare på julmat och julstämning till och med Nyårshelgen.

Utöver ovanstående uppgifter handlar volontäruppdraget framförallt om att vara med och ta del av den unika varma stämningen som just Jul på Kontaktcentrum innebär. Det brukar vara
en väldigt populär tillställning som uppskattas av både gäster och volontärer. Känner du att du vill vara med och bidra till ett strålande julfirande?

Hör av dig till Volontärsamordnaren på Linköpings Stadsmission!
Mejl: engagemang@linkopingsstadsmission.se
Tel.: 0705-263810