Wall of Kindness

Häng upp jackan till bättre behövande

Har du en vinterjacka över – ge den till någon som behöver! Kylan håller i sig – och den slår hårdast mot människor som lever i hemlöshet. Det finns många sätt att hjälpa de som behöver det mest. Som att till exempel skänka en varm jacka du har över.

Måndag den 25 februari kommer Wall of Kindess vara monterad på Lilla Torget i Linköping. Det är en trävägg där man kan hänga upp sin jacka och skänka till någon som behöver den mer. Som till exempel en människa som lever i hemlöshet. Tanken är att när de går förbi väggen kan de själva plocka ner en jacka därifrån.

”Wall of Kindness” är ett internationellt fenomen inom välgörenhet som började i Iran och snabbt spred sig världen över. Idén att ställa upp väggen i Linköping kom från mäklarfirman Widerlöv & Co i samarbete med Linköpings Stadsmission. 

– Att hänga upp en jacka på Wall of Kindness är ett sätt att visa medmänsklighet och göra något för en annan människa. Ett praktiskt sätt att verkligen värna om alla människor i vår stad, säger Sanna Detlefsen direktor på Linköpings Stadsmission.

I Linköping lever allt fler idag i socialt- och ekonomisk utsatthet eller i hemlöshet. Tack vare Linköpings Stadsmissions olika verksamheter finns det stöd åt samhällets mest utsatta, men i takt men den ökade hjälpbehovet ökar också Stadsmissionens behov av fortsatta bidrag. Och det finns många sätt att hjälpa. Med uppmaningen ”Ta en jacka om du behöver – Ge en jacka du har över” vill vi ge fler av våra medmänniskor möjlighet att slippa frysa under årets kallaste månader.

– Att på det här sättet uppmana allmänheten till att konkret hjälpa andra människor i vår närhet och samtidigt bidra till att främja ett kretslopp av både kläder och vänlighet värmer verkligen i dubbel bemärkelse, säger Tomas Widerlöv, VD på Widerlöv & Co

 

För mer information, kontakta:
Elin Ekman, Marknadskoordinator Linköpings Stadsmission
0738-107 000, elin.ekman@linkopingsstadsmission.se

Veronica Åhrman, Mäklarassistent/Flyttkoordinator Widerlöv&co
073-654 42 64, veronica.ahrman@widerlov.se

 

Om Linköpings Stadsmission
Linköpings Stadsmission har sedan starten 1972 varit sista halmstrået för många utsatta människor i Östergötland. Vårt uppdrag är att hjälpa människor i tuffa situationer att hitta nya vägar till hopp, förändring och livskraft. Varje dag möter vi personer som lider på grund av missbruk, våld i nära relationer, ensamhet, psykisk ohälsa, fattigdom eller hemlöshet. Ditt stöd för ett mänskligare samhälle behövs!